Fase 5 - Aanpassen Kasteellaan - Barnewinkel, november 2014

In november 2014 wordt de bestaande Zutphensestraat tussen kruisingen Kasteellaan en Barnewinkel naar de eindsituatie aangepast.

Update 11 november 2014

 

Op 11 november zijn we tussen Barnewinkel en kruising Kasteellaan begonnen met het aanbrengen van de 3e en 4e asfaltlaag op de noordelijke rijbaan van de Zupthensestraat. Ondertussen werken anderen aan het plaatsen van het geluidsscherm.   

Het is begin november dat de 3e en 4e laag op de noordelijke rijbaan van de Zutpensestraat aangebracht wordt. Het asfalt voeren we in geisoleerde vrachtwagens aan zodat het asfalt niet te snel afkoelt. Ondanks de geisoleerde vrachtwagens speelt het weer een belangrijke rol. Bij wind of koudere temperaturen kan het asfalt alsnog te snel afkoelen. Om het asfalt op een gelijkmatige temperatuur te behouden zetten we een z.g.n. shuttelbuggy in  (op de foto de witte machine). Deze machine mengt het asfalt uit de vrachtwagens weer tot een gelijkmatige temperatuur en samenstelling waarna deze het asfalt aan de asfaltmachine levert. Op deze manier zorgen we ervoor dat het asfalt van een homogene samenstelling blijft.

Naast dat de Zutphensestraat verdubbelt wordt ze ook voorzien van een geluidsscherm. Dit scherm loopt langs de gehele Zutphensestraat en scheidt hierbij de parallelweg van de Zutphensestraat en reduceert het geluid van het verkeer op de Zutphensestraat. Na plaatsing wordt deze aangekleed door middel van struiken die het zicht op het scherm in de toekomst zal ontnemen.